Japán Manikűr

2012.08.04 14:03

A természetes köröm sok esetben nem csupán ápolást igényel, hanem táplálásra is szüksége van ahhoz, hogy a növekedése megfelelő legyen és ne repedezzen, töredezzen.

A japán manikűr Magyarországon 2003-tól igénybevető olyan körömápolási forma, ami korábban csak a japán arisztokraták számára volt elérhető. A japán manikűr során használt hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek.

A japán manikűr alkalmazása során a természetes körömlemez visszakapja ragyogó fényét és rendszeres használatával elősegíthetjük az egészséges körömnövekedést. A kezeléstől a természetes köröm színe élénkül, méhviasztól pedig erősödik a köröm. Mivel a hatóanyag a körömlemezbe épül, így a kapott fény tartós marad, nem kopik.

 

Hatóanyagok

méhviasz paszta (félszáraz krém) – gyógyhatású anyag, ami a bőr, illetve a köröm életerejének fokozására, kozmetikai hibák kiküszöbölésére és az öregedési folyamatok késleltetésére szolgálnak. Az élő és az élettelen természetben egyaránt megtalálhatóak.
A gyógyhatású anyagok lehetnek természetes és mesterséges eredetűek. A Természetes gyógyhatású anyagok pedig lehetnek növényi, állati és ásványi eredetűek. Az állati eredetű anyagokat elsősorban tejből, tojásból és méhészeti termékekből nyerjük.
A japán manikűr egyik legfontosabb hatóanyaga a méhviasz, amit a japán manikűrön túl elsősorban nappali- és bőrtápláló krémekben alkalmaznak még.

talkum púder – a méhviasz hatóanyagot zárja a körömbe, továbbá a köröm védelmét és fényesítését hivatott ellátni.

 

Kinek javasolt a japán manikűr?

Annak, aki nem szeret lakkoztatni, mégis szeretné, ha körmei fényesek, csillogóak, egészségesek lennének töredező, lemezesen felváló körmök ápolására, erősebbé tételére műköröm eltávolítása után. Férfiaknak és Nőknek egyaránt.

 

A kezelés menete

  1. Első kezelésnél a finoman felbolyhozzuk a körömfelületet, hogy a hatóanyag jobban behatolhasson a körömrétegekbe. Rendszeres kezelésnél a bolyhozást csak az első alkalommal kell a teljes körömfelületen elvégezni, a további kezeléseknél csak a frissen lenőtt körömrészt kell bolyhozni.
  2. A félszáraz méhviaszból egy keveset eloszlatunk a körmön, majd egy szarvasbőr polírozó segítségével bepolírozzuk az anyagot a körömfelületbe, amíg a köröm fényleni nem kezd.
  3. Következő lépésként a port kis mennyiségben a körmön eloszlatva a krémnél leírtakhoz hasonló módon polírozzuk be egy másik tömbpolírozóval.
  4. Törlőkendővel letisztítjuk körmökről a felesleges anyagot.
  5. bőrtípusnak megfelelő tápláló, hidratáló krémezés
  6. lakkozás, díszítés igény szerint
  7. vitaminos ápoló olaj alkalmazása

 

Japán Manikűr férfi kézen:

  • Japán manikűr férfikézen